Ζελεδένιο γλυκό κεράσι.
Υλικά για Βάση :
1 Πακέτο Πτι-μπερ200 γραμ. Γάλα φρεσκο
Υλικά για κρέμα :
600 ml Γάλα φρέσκο
6 κουτ. σουπ. Ζάχαρη
4 κουτ. σουπ. Κορν Φλάουρ
2 βανίλιες
Υλικά για ζελέ:
2 κουτιά Ζελέ κεράσι
Νερό
35 Κεράσια καθαρισμένα από κουκούτσια
και κομμένα στη μέση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάω τα μπισκότα μες στο γάλα...όχι να μαλακώσουν....στιγμιαία...και τα στρώνω με σειρά σε ένα πυρέξ.Σε κατσαρολάκι βάζω το ένα ποτήρι γάλα και ρίχνω το κορν φλάουρ και τις βανίλιες, ανακατεύω καλά να λιώσει και μετά ανάβω την φωτιά.
Σε μπολάκι ανακατεύω το υπόλοιπο γάλα από τα 600 ml με την ζάχαρη καλά να λιώσει.
Αυτό το μείγμα το ρίχνω μες στο κατσαρολάκι που έχει ήδη αρχίσει να ζεσταίνεται.
Ανακατεύω καλά και συνέχεια μέχρι να πήξει ...περίπου σε 5΄- 6΄.
Βγάζω από την φωτιά και αφήνω για κανά 10΄να κρυώσει ανακατεύοντας να μην κάνει πέτσα.
Μετά το ρίχνω πάνω στην βάση από τα μπισκότα και βάζω πάνω στην κρέμα, μια μεμβράνη, κολλητά, να μην παίρνει αέρα και πετσιάσει, η κρέμα.
Βάζω ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Εν τω μεταξύ κάνω το ζελέ, όπως λέει η συσκευασία.
Το βάζω σε μπολ στο ψυγείο και πριν πήξει καλά το βγάζω και το ρίχνω, σιγά σιγά πάνω από την κρέμα, που ήδη έχει παγώσει και έχω αφαιρέσει και την μεμβράνη.
Τέλος αφού έχω πλύνει καλά τα κεράσια, έχω βγάλει το κουκούτσι και τα έχω κόψει στην μέση, τα τοποθετώ μες στον ζελέ.
Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες για να παγώσει καλά το Ζελεδογλυκό μου....
Καλή επιτυχία !!!!
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας Καίτη Νίνου !!
