Μους ανανά
Υλικά
1 ποτήρι χυμός από 1 κονσέρβα ανανάΚομμάτια ανανά κομμένα σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 κουτί κρέμα καρύδας ή άλλη κρέμα χτυπημένη
1 κιλό γιαούρτι 2%
Εκτέλεση
Ζεσταίνω το χυμό με τη σκόνη του ζελέ σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Δεν θέλουμε να βράσουν. Αφήνω να κρυώσει.Χτυπάω την κρέμα, προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω πολύ καλά. Όταν το ζελέ αρχίσει να γίνεται παχύρρευστο (πριν αρχίσει να πήζει), το προσθέτω στην κρέμα με το γιαούρτι και ανακατεύω πολύ καλά ώστε να έχω ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλω, μπορώ να προσθέσω κομματάκια ανανά και να ανακατέψω καλά ώστε να πάνε παντού. Μπορώ να βάλω την κρέμα μου σε μια φόρμα ή σε ένα μεγάλο γυάλινο μπωλ ή να το μοιράσω σε ατομικά ποτηράκια. Σκεπάζω με μια μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή ιδανικά για όλο το βράδυ. Γαρνίρω με μια φέτα ή κομμάτια ανανά και ένα φρούτο διαφορετικού χρώματος π.χ. κουμ κουάτ.
Τη συνταγη μας την εστειλε η Tonia Vassilakou !!
