ΤΟΥΡΤΑ ΜΩΣΑΪΚΌ ΜΕ ΚΡΕΜΕΣ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΌ..
500 γραμμ ζάχαρη άχνη750 γραμμ μπισκότα πτι μπερ
1 κουτί κακάο
4 βανιλιες
1 γάλα εβαπορε μικρό
1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ
2 Βιταμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Σ'ενα βαθύ τηγάνι βάζουμε τα βιταμ να λιώσει και ριχνουμε τη ζάχαρη το κακάο το κονιάκ της βανιλιες και το γάλα, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και ριχνουμε το μείγμα στά μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.. Ριχνουμε το μείγμα σε τσερκι 22 εκ.και το βάζουμε στο ψυγείο...ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ..
1 κουτί ερμολ ή μορφατ1 κουτί γάλα ζαχαρουχο ( κρατάμε λίγο)
125 γραμμ κουβερτουρα λιωμένη σε μπελ Μαρι.
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ.
1 κουτί ερμολ ή μορφατ1 κουτί γάλα ζαχαρουχο ( κρατάμε λίγο)
5 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Κρέμα σοκολάτας, χτυπάμε το ερμολ να αφρατεψη ριχνουμε το ζαχαρουχο και την λιωμένη κουβερτουρα και χτυπάμε καλά..Ριχνουμε την κρέμα επάνω στο μωσαϊκό και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου..
Κρέμα βανίλιας, χτυπάμε το ερμολ να αφρατεψη ριχνουμε τις βανιλιες και το ζαχαρουχο και χτυπάμε, ριχνουμε τη κρέμα βανίλιας στην τούρτα μας και καλύπτουμε και τα πλαϊνά, ριχνουμε λίγο τριμμένο μπισκότο ορεο, και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα..
ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ
200 γραμμ κουβερτουρα150 γραμμ κρέμα γάλακτος 35%
Ζεστενουμε την κρέμα γάλακτος και ριχνουμε την κουβερτουρα ψιλοκομμένη και έτοιμο το γλασσο μας..
Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και ριχνουμε το γλασσο μόνο στο επάνω μέρος και στολίζουμε όμως μας αρέσει...

