ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟ Ή ΦΤΩΧΟ.
ΥΛΙΚΑ.
750 γραμμ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 ποτηρια νερού χυμό πορτοκαλιού
2 ποτηρια νερού ελαιόλαδο
2 ποτηρια νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού νερό
1 Φακελάκι μπεικιν παουντερ
1 κουταλιά σούπας κανέλλα
1/2 κουταλιά σούπας γαρίφαλο
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
3 κουταλιές σούπας κονιάκ ή τεντούρα
3 κουταλιές σούπας πετιμέζι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
300 γραμμ καρύδια χονδροαλεσμενα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη το ανακατεύουμε για λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπα υλικά εκτός από το πορτοκαλί και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού..Ριχνουμε σε ταψί νούμερο 38 και ψήνουμε στους 180 για 60 λεπτά περίπου!!
Καλή επιτυχία!!!
Τη συνταγη μας την εστειλε η Ουρανία Καρδάμη !!
