Χαλβάς με σιμιγδαλι
Υλικά:
1 ποτήρι νερού Ελαιόλαδο (2 δάχτυλα πιο κάτω από γεμάτο)2 ποτήρια νερού Σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια νερού Ζάχαρη
4 ποτήρια νερού Νερό
2 κουτ. σουπ. Κουκουνάρι
1/2 ποτήρι νερού σταφίδες ξανθές
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού Γαρύφαλλο
1 πορτοκαλόφλουδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνω το Ελαιόλαδο και προσθέτω σε αυτό το κουκουνάρι, περίπου 2 λεπτά και συνεχίζω με το σιμιγδάλι και σοτάρω ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να ροδίσει, περίπου άλλα 8 λεπτά. Κατεβάζω από τη φωτιά.
Ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη και μια πορτοκαλόφλουδα μέσα, σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνω στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ξεσκέπαστο.
Ξανά βάζω την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στην φωτιά και ρίχνω το καυτό σιρόπι στο σιμιγδάλι, με μια κουτάλα, λίγο λίγο ανακατεύοντας.
Προσθέτω, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τις σταφίδες. Σε χαμηλή φωτιά συνεχίζω το ανακάτεμα για περίπου 7 λεπτά ώσπου να δέσει.
Κατεβάζω από τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα με πετσέτα και το καπάκι της για 10 λεπτά.
Να σταματήσουν οι ατμοί, να μην ξεραθεί από πάνω ο χαλβάς και να δέσει καλά .
Βάζω σε φόρμα και αφήνω τουλάχιστον για 1 ώρα να κρυώσει.
Ξεφορμάρω και πασπαλίζω με μπόλικη κανέλα.
Και καλή μας απόλαυση!!!
Καλή επιτυχία !!!
Ο παραδοσιακός τρόπος σερβιρίσματος, όπως τον πρόσφερε η γιαγιά, ήταν ατομικό κέρασμα με σχήμα το κουτάλι της σούπας. Γεμίζουμε μια κουταλιά χαλβά και με ένα δεύτερο κουτάλι πατάμε καλά, σαν να είναι καλούπια, έτσι βγαίνει το σχήμα του κουταλιού και ένα ατομικό κέρασμα χαλβά. Σε πιατέλα τα αραδιάζουμε το ένα πλάι στο άλλο και τα πασπαλίζουμε με κανέλα.
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας Καίτη Νίνου !!
