Παγωτο μαστιχα με σιροπι κρασιου( Παρλιαρος)
Υλικα
5 κροκους500 γρ χτυπημενη κρεμα γαλακτος
5 γρ μαστιχα
Σιροπι
125 γρ ζαχαρη125 γρ νερο
Το βραζω για 2 με 3 λεπτα
Σιροπι κρασιου
200 γρ κοκκινο κρασι
100 γρ ζαχαρη
1 ξυλακι κανελας
2 γαρυφαλα
Σιγοβραζω για 10 με 15 λεπτα μεχρι να πηξει
Στρωνω με μεμβρανη μια φορμα μακροστενη
Χτυπαω τα αυγα καλα και προσθετω το ζεστο σιροπι λιγο λιγο( ετσι παστεριωνουμε τους κροκους)και συνεχιζω το χτυπημα ,μεχρι να αφρατεψει το μειγμα
Και τελος τη μαστιχα
Ανακατευω απαλα τα αυγα με την χτυπημενη κρεμα και τα ριχνω στη φορμα
Τα αφηνω ολο το βραδυ η το λιγοτερο 4 ωρες στην καταψυξη
Σερβιρω με το τελειο σιροπι
Ειναι ονειρο!!!!
Καλη επιτυχια !!
Τη συνταγη μας την εστειλε η Maria Ntelimara !!
