Μακαρόνια φούρνου...
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10200 γραμ. μπέικον κομμένο κομματάκια
2 λουκάνικα κομμένα ροδέλες
300 γραμ. Γκούντα τριμμένο
200 γραμ. κεφαλοτύρι
150 γραμ. τυρί φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ πιπεριά κόκκινη κομμένη καρέ
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη καρέ
1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη καρέ
2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
½ ποτηράκι κρασί κόκκινο
4 κουτ. Ελαιόλαδο
2 κουτ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτελεση
Σε κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει και ρίχνω μια χούφτα αλάτι. Ρίχνω και τα μακαρόνια να βράσουν για 5-6 λεπτά …..και τα βγάζω να κρατάνε λίγο ... Αυτό που λένε al dente (στο δόντι). Σουρώνω τα μακαρόνια και τα βάζω στη πήλινη γαβάθα και τα αφήνω να περιμένουν. Καλό θα είναι αν έχετε πήλινο να το προτιμήσετε, από ένα ταψί ή πυρέξ .Σε μικρό κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο, το μπέικον, το λουκάνικο και τέλος τις πιπεριές. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνω τη ντομάτα, το βασιλικό, την ρίγανη και πιπέρι . Βράζω για 8 λεπτά το πολύ ….δηλ. μόλις πιει τα ζουμιά και μείνει η σάλτσα δεμένη, προσθέτω το μισό κεφαλοτύρι και όλη τη φέτα, ανακατεύω καλά και κατεβάζω από την φωτιά .
Ρίχνω αυτή την σάλτσα πάνω στα μακαρόνια και ανακατεύω πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά με τα μακαρόνια.
Ανακατεύω τα 2 τυριά που μου μείνανε, το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και το γκούντα και πασπαλίζω πολύ καλά από πάνω. Να γίνει ένα παχύ στρώμα, σαν τυρένιο χαλί !!!
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, δυνατό 190 - 200 βαθμούς για πολύ λίγο, περίπου 15 λεπτά ….μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τυριά .
Καλή επιτυχία !!!!
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας Καίτη Νίνου!!
