Header Ads

Header ADS

Γλυκο κοταλιου" κολοκυθι"



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


Καθαριζουμε απ'εξω το κολοκυθι...( να ειναι αρκετα μεγαλο...) και το κοβουμε σε ροδελες παχους ενα εκοτοστο περιπου.
Στη συνεχεια..αφαιρουμε την ψυχα απο το κεντρο και μενει ενας κρικος.
Κατοπιν βαζουμε τους κρικους σε ασβεστονερο για 8-10 ωρες(για το ασβεστονερο μια κσ ασβεστη ..μπολικο νερο κ οταν γινει διαφανο.... περνουμε αυτο το διαφανο κ βαζουμε τους κρικους).
Μετα πλενουμε καλα κ βραζουμε ελαφρα το κολοκυθι με μια κσ ξινο...και το στραγγιζουμε.
Στη συνεχεια κοβουμε λιγο καθε κρικο κ στριβουμε σαν σαλιγγαρι κ καρφωνουμε με οδοντογλυφιδα.( ολες οι οδηγιες στις φωτο...)κ ετοιμαζω το σιροπι.
Για 20-25 κοματια 1 κιλο ζαχαρη κ 3 ποτ νερο κ ενα κλαδακι αρμπαρορυζα..για αρωμα...μολις βρασει4-5 λ ριχνω το κολοκυθι και βραζω για5 λ και...το αφηνω.
Την αλλη μερα ριχνω μια πρεζα αλατι κ δενω κανονικα το γλυκο μου...και προς το τελος ριχνω 1/4 κ γλ ξινο.
Γινεται υπεροχο....και κανεις δεν πιστευει οτι ειναι κολοκυθι...με κρυο νερακι ειναι....οτι καλυτερο!!!!
Καλη επιτυχια !!
 Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας   Eleni Koutrintze  !!


Από το Blogger.