Header Ads

Header ADS

Κοτόπουλο με Κάρυ ..

ΥΛΙΚΑ 


1 κοτόπουλου κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι κομμένο καρέ
3 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κάρυ
1κ.γλ.. κουρκουμά
2 λεμόνια ( το χυμό τους)
2 κούπες ρύζι
αλάτι
πιπέρι
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε κατσαρόλα ρίχνω λίγο λάδι το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Βάζω και το κοτόπουλο να τσιγαριστεί καλά απ΄ όλες τις πλευρές και αφήνω να πάρει μια βράση στα υγρά του.
Στην συνέχεια βάζω 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά σούπας κάρυ, τον Κουρκουμά και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή αν έχω ζωμό λαχανικών.
Σκεπάζω και σιγοβράζω για 30-40 λεπτά.
Τέλος και αφού η σαλτσούλα μου έχει "δέσει" ρίχνω, το χυμό από τα λεμόνια. Αφήνω 5 λεπτά ακόμα και σβήνω την φωτιά .

Εν τω μεταξύ έχω φτιάξει το ρύζι σε μια κατσαρολίτσα.
Κλασσικά 1 κούπα ρύζι - 2 νερό (ένα προς δύο ) ή αντικαθιστώ με ζωμό λαχανικών αντί για νερό.

Καλή επιτυχία !!!!!!!

Τη συνταγη μας την εστειλε η Καίτη Νίνου  !!!

Από το Blogger.