Header Ads

Header ADS

Τας κεμπάπ με χτένι..




Το χτένι θεωρείται το καλύτερο κομμάτι από το Μοσχάρι, δεν έχει σχεδόν καθόλου λίπος και συγχρόνως είναι το πιο μαλακό. Βρίσκεται στον ώμο, κάτω από τον σβέρκο του μοσχαριού.

Υλικά:

1 κιλό χτένι μοσχαρίσιο σε μπουκίτσες
2 μέτρια κρεμμύδια σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο
6 κουτ. Σούπας σάλτσα ντομάτας
2 ποτήρια χυμό ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 ξύλο κανέλας
4 καρφιά γαρύφαλλο
1 φύλλο δάφνης
3 τεμ. μπαχάρι
5 τεμ. άκοπο πιπέρι
1 ποτήρι νερό ή ζωμό κρέατος
4 κουτ. σούπας αλεύρι
Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβω το χτένι σε μπουκιές. Το πλένω, το στραγγίζω και το σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφού το αλευρώσω (όπως κάνω με τους κεφτέδες), το τινάζω καλά να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Ζεσταίνω σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο με τη μαργαρίνη και ροδίζω καλά το χτένι, γύρω γύρω για 5-6 λεπτά.
Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνω να μαραθεί για 5 λεπτά. Ρίχνω στην συνέχεια τα μπαχαρικά, πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, δάφνη και αφήνω για 3 λεπτά να ψηθούν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω την σάλτσα και ανακατεύω και αφήνω άλλα 5 λεπτά να πάρει μια βράση. Τέλος ρίχνω το αλάτι, το χυμό ντομάτας το ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος (εάν έχω), μέχρι να σκεπαστεί το μοσχάρι.
Σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσει περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χτένι και να τρυπιέται με το πιρούνι.
Η σάλτσα θα δέσει και θα μελώσει.
Σε περίπτωση που είναι νερουλή η σάλτσα, δυναμώνω την φωτιά, με ξεσκέπαστο το καπάκι και βράζω για 5 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!

Τη συνταγη μας την ανεβασε η Καίτη Νίνου!!!
Από το Blogger.