Header Ads

Header ADS

Σκορδαλιά με ψωμί





Υλικά:

1/2 κ. ψωμί χωρίς κόρα
6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο
2 φλιτζ. Τσαγιού ελαιόλαδο
4 κουτ.σούπας ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι λευκό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιώ, σταρένιο ψωμί, χωριάτικο. Το αγοράζω 2 μέρες πριν για να προλάβει να ξεραθεί γιατί η σκορδαλιά δεν θέλει φρέσκο ψωμί. Σε ένα μπολ, μουλιάζω για λίγη ώρα το ψωμί σε νερό. Αφαιρώ την κόρα και αφού το στραγγίξω καλά, πιέζοντας με τα 2 χέρια μου, το τρίβω με τα δάχτυλα μου. Καθαρίζω τα σκόρδα. Εάν θέλουμε καθαρίζουμε και την πράσινη φύτρα που υπάρχει στην καρδιά κάθε σκελίδας. Έτσι το σκόρδο γίνεται πιο εύπεπτο και δεν έχει τόσο έντονη μυρωδιά.
Βάζω στο μπλέντερ τα σκόρδα μαζί με λίγο ψωμί , το αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιώ. Προσθέτω σιγά σιγά το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα, εναλλάξ με το ξίδι και ξανά ψωμί. Δοκιμάζω για να ελέγξω τη γεύση. Μπορεί να χρειαστεί κι άλλο ξίδι, ψωμί ή αλάτι. Σταματάω το χτύπημα μόλις δω ότι γίνει μια ομοιογενής αλοιφή. Σκόρδο μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ανάλογα με την προτίμηση του καθενός.
Και 2 κολπάκια για την αντιμετώπιση της μυρωδιάς του σκόρδου. Η γιαγιά μου, έλεγε πάντα ……..
Μάσα 3-4 καρφάκια γαρύφαλλο να μοσχοβολάει το στόμα σου ….και μια φίλη μου, με έχει συμβουλεύσει να τρώω λίγα φύλλα μαϊντανό

Καλή επιτυχία !!!!

Τη συνταγη μας την εστειλε η  Καίτη Νίνου
 
Από το Blogger.