Header Ads

Header ADS

Μανιτάρια φρικασέ


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ !


Τα μανιτάρια θεωρούνται το κρέας των φτωχών, αφού διαθέτουν τις ίδιες πρωτεΐνες με το κρέας και μάλιστα υψηλής βιολογικής αξίας, χωρίς τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη..........
Προσφέρουν λίγες θερμίδες, μηδέν λιπαρά και μπόλικο νερό. Είναι πλούσια σε, βιταμίνες, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, χαλκό, ψευδάργυρο, πρωτεΐνες , φυτικές ίνες και άλλα. Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες (ειδικότερα για τον καρκίνο του μαστού) και ευνοούν την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Επειδή πολλά μανιτάρια είναι δηλητηριώδη, δεν πρέπει να τα μαζεύουμε μόνοι μας εάν δεν κατέχουμε καλά την συλλογή τους . Καλό θα ήταν να τα αγοράζουμε.
Ποτέ δεν τα πλένουμε γιατί τα μανιτάρια είναι σαν σφουγγάρια απορροφούν το νερό.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντας τα με ένα πανί ή τα τινάζουμε με ένα πινελάκι( μήπως έχουν πάνω τους χώμα ).

ΥΛΙΚΑ 

Μισό κιλό μανιτάρια
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κρεμμύδι ξερό
2 μαρούλια
1 ματσάκι άνηθο ή 1/2 ματσάκι μάραθο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι Πιπέρι Λεμόνι
Προαιρετικα κορν φλαουρ η αβγα αν θελετα να τα αβγοκοψετε


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια ή τα σκουπίζουμε ή τα τινάζουμε με ένα πινέλο. Τα κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα τι μέγεθος θέλουμε, ή σε φέτες ή στα τέσσερα ή αν είναι πιο μεγάλα τα μανιτάρια σε περισσότερα κομμάτια.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με το ξερό και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι χοντροκομμένο ( λίγο πιο φαρδύ από ότι στην σαλάτα ) και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και το άνηθο ή μάραθο. Αλάτι πιπέρι και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά. Περίπου σε 15 λεπτά είναι έτοιμο, σβήνουμε με λεμόνι και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά .

Εάν έχει γίνει πολύ νερουλό το φαγητό μας πριν ρίξουμε το λεμόνι ….σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε με 1 κοφτό κουταλάκι, του γλυκού με κορν Φλάουρ και το ρίχνουμε στο φαί μας για να δέσει.
Εάν πάλι το θέλουμε αβγοκομμένο πριν ρίξουμε το λεμόνι …τραβάμε λίγο ζουμί και κάνουμε αβγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαί μας.
Καλή Επιτυχία !!!!!

Τη συνταγη μας την εστειλε η  Καίτη Νίνου
 
Από το Blogger.