Header Ads

Header ADS

Λικέρ Φράουλα






Υλικά :

1κιλό φράουλες καθαρισμένες
500 ml Τσίπουρο
400 γραμ. Φρουκτόζη (ζαχαρίνη)
1 Ξύλο κανέλα
6 καρφάκια Γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ !

Καθάρισα έπλυνα και στράγγισα τις φράουλες. Τις σκούπισα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις έκοψα στη μέση και τις έβαλα σε ένα βάζο, μαζί με το τσίπουρο. Σφράγισα το βάζο και το έβαλα στο ψυγείο, για 4 μέρες. Kατά αυτό το διάστημα, ανακινούσα το βάζο τουλάχιστον 4 φορές κατά την διάρκεια της κάθε μέρας.
Την 5η μέρα, άνοιξα το βάζο και σούρωσα τις φράουλες, χωρίζοντας από το τσίπουρο. Το τσίπουρο (που πλέον έχει γίνει κόκκινο) το ξανά ρίχνω, στο γυάλινο βάζο.
Ζούληξα τις φράουλες με τα χέρια μου, μέχρι που έλιωσαν και ο πολτός που έβγαλα τον έριξα μέσα στο βάζο, με το τσίπουρο.
Πρόσθεσα την φρουκτόζη και τα μπαχαρικά.
Έκλεισα πάλι το βάζο και το άφησα έξω από το ψυγείο, για 3 μέρες. Kατά αυτό το διάστημα, ανακινούσα, πολλές φορές για να λιώσει η φρουκτόζη.
Την 4η μέρα, άνοιξα και σούρωσα, το Λικέρ μου, με πολύ ψιλό σουρωτήρι και με γάζα.
Τέλος το έβαλα σε κατσαρολάκι και το έβρασα 5 λεπτά, μόλις πήρε την πρώτη βράση, το έβγαλα από την φωτιά.
Το άφησα κρύωσε τελείως και το έβαλα στο μπουκάλι του Λικέρ.
Καλή επιτυχία !!!

Τη συνταγη μας την εστειλε η Καίτη Νίνου
 


Από το Blogger.