Γλώσσα φιλέτο στο φούρνο με μουστάρδα
Υλικά:
6 φιλέτα γλώσσας6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
4 κουτ.σούπας μουστάρδα
4 κουτ. σούπας μάραθο
2 λεμόνια- το χυμό τους
Πιπέρι - αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν είναι φρέσκο το ψάρι το καθαρίζω και το πλένω. Εάν είναι κατεψυγμένο, το ξεπαγώνω, βάζοντας το ψάρι στο ψυγείο, τοποθετημένο σε ένα σουρωτήρι, ώστε να στραγγίζουν τα νερά που θα βγάλει και το αφήνω εκεί να ξεπαγώσει, σταδιακά και σωστά. Την άλλη μέρα το πρωί πλένω και στραγγίζω το ψάρι πολύ καλά και προσεχτικά, γιατί η γλώσσα λιώνει πολύ εύκολα.Σε μεγάλο ταψί τοποθετώ το φιλέτο και ρίχνω το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ ανακατεύω, την μουστάρδα με το μάραθο, το πιπέρι και το αλάτι, να γίνουν ένα μίγμα. Με ένα πινέλο αλείφω από πάνω όλα τα φιλέτα με το μίγμα της μουστάρδας και πασπαλίζω με την φρυγανιά. Για να κάνει ωραία κρούστα η Γλώσσα.
Τοποθετώ το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο, στην πρώτη θέση κάτω κάτω του φούρνου και ψήνω στους 190 βαθμούς για 15- 20 λεπτά το πολύ. Προσοχή το ψάρι δεν θέλει παρά πάνω γιατί μπορεί να ξεραθεί και να στεγνώσει .
Καλή επιτυχία !!!
Τη συνταγη μας την εστειλε η Καίτη Νίνου
