Σοκολατίνα
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:2 κούπες σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
10 αυγά (μαρέγκα - κρόκοι)
4 βανίλιες
2 φακελάκια μπέκιν
4 κουταλιές κακάο
Στρώνουμε μια λαδόκολα στο ταψι της κουζήνας, και βάζουμε το μειγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα
ΣΙΡΟΠΙ
3 κουπες ζάχαρη3κούπες νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ
3 κουτιά ερμολ3 ζαχαρουχα
2 κουβερτούρες των 200 γρμ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
200 γρμ κουβερτουρα4 κουταλιές άχνη
3κουταλιές γάλα
2 κουταλιές κονιάκ 150 γρμ βούτυρο σε κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα ερμόλ να αφρατέψουν, και προσθέτω τα ζαχαρούχα. Ξαναχτυπάω μέχρι να γίνει μια αφράτη βελούδινη κρέμα.Κρατάω το 1/3 της άσπρης κρέμας για την δεύτερη στρώση, και στην υπόλοιπη προσθέτω τις κουβερτούρες που έχω λιώσει σε μπεν - μαρίΤο παντεσπάνι το κόβω στα τρία. Επειδή είναι λίγο δύσκολο να μεταφέρουμε ολόκληρη την φέτα στο ταψί, μπορούμε να το κόψουμε σε λωρίδες φέτες. Είναι πολύ πιο ευκολο!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τη συνταγη μας την εστειλε η ελενη δημητριαδη
