Header Ads

Header ADS

Πάστα ανάμεικτη

ΥΛΙΚΑ:

1 ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ 250 ΓΡΜ  ( σε θερμοκρασία δωματίου)
1 ΚΟΥΤΙ MORFAT
100 – 150 ΓΡΜ ΖΆΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2 ΒΑΝΙΛΛΙΕΣ
1 ΜΕΡΕΝΤΑ 200 ΓΡΜ
( ΕΝΔΕΧΟΜΈΝΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ 150 ML ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στην περίπτωση που διακρίνετε ότι το μείγμα της κρέμας βγει λίγο σφιχτή . Εδώ πρόσθεσα κρέμα γάλακτος ,το έκανα με το μάτι……)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Χτυπάω αρχικά την μορφατ να αφρατέψει . Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την άχνη με το βούτυρο και τις βανίλιες. Στην συνέχεια ενώνω τα δύο μίγματα σε ‘ένα με καλό χτύπημα. Έπειτα προσθέτω την μερέντα 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες. Εδώ με το μάτι παρατηρούμε εάν έχει δέσει ικανοποιητικά η κρέμα μας. Οπότε το βλέπετε ένα χρειαστεί να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος ( μπορεί και όχι).
Στην βάση του είναι παντεσπάνι 1,5 cm πάχος το σιρόπιασα ελαφρά και έριξα λίγο κονιάκ . Στο πρώτο στρώμα έριξα την σοκολατένια κρέμα που σας είχα ανεβάσει για τα παστάκια μου.Στην επιφάνεια ( 2ο στρώμα ) έκανα την εξής κρέμα:
Χτύπησα μια κούπα φυτική σαντιγί Κρετόρε ( πράσινο κουτί) . Σε ένα άλλο μπώλ έριξα ένα φακελάκι Ανθος αραβοσίτου στιγμής και το χτύπησα με όσο γάλα γράφει η συσκευασία του. Έπειτα πήρα την χτυπημένη σαντιγί και την ενσωμάτωσα στην κρέμα Άνθος αραβοσίτου για να αφρατέψει. Την πάγωσα για λίγο και την άπλωσα πάνω από την σοκολατένια κρέμα του γλυκού . Τελειώνοντας έριξα από πάνω φιλέ αμυγδάλου ψημένο και με ότι θέλουμε την διακοσμούμε

Την συνταγη μας την εστειλε η  Euridiki Kanatseli
Από το Blogger.