facebook
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
  • ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΑΣ

Header Ads

Header ADS
    • ΦΑΓΗΤΑ
    • _ΚΡΕΑΤΑ
    • _ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
    • _ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    • _ΠΙΤΕΣ
    • _ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    • _ΚΙΜΑΣ
    • _ΣΟΥΠΕΣ
    • _ΣΑΛΑΤΕΣ
    • _ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙ
    • _ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    • _ΕΛΑΦΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
    • _ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
    • ΓΛΥΚΑ
    • _ΨΥΓΕΙΟΥ
    • _ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    • _ΚΕΙΚ
    • _ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ
    • _ΚΡΕΜΕΣ
    • _ΤΟΥΡΤΕΣ
    • _ΤΑΡΤΕΣ
    • _ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
    • _ΠΑΓΩΤΑ
    • _ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
    • _ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    • ΠΟΤΑ
    • ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ
    • ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΙΔΕΕΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    Home / ΠΙΤΕΣ / ΦΑΓΗΤΑ /



    MPAXARI & KANELA


    • ΑΡΧΙΚΉ ΣΕΛΊΔΑ
    ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ…

    Ιουλίου 09, 2020

    ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΆΚΙΑ

    Υλικά

    1 κιλό μελιτζάνες
    3 μεγάλα κρεμμύδια
    Λάδι
    Ρύζι 1 & 1/2 φλιτζάνι καφέ, προετοιμασμενο σε λίγο νερό
    Αλάτι, πιπέρι 

    Εκτέλεση 

    Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και αφαιρούμε όλη τη φλούδα. 
    Κόβουμε την κάθε μελιτζάνα μικρά κιβακια και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. 
    Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
    Βάζουμε στην κατσαρόλα μισή κούπα νερό και ρίχνουμε το κρεμμύδι να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό. Όταν σωθεί το νερό ρίχνουμε μια κούπα ή και λιγότερο λάδι και ανακατεύουμε να μαραθεί, όχι να τσιγαριστεί,το κρεμμύδι. 
    Έχουμε εν το μεταξύ στραγγίσει τις μελιτζάνες και όταν μαραθεί το κρεμμύδι τις ρίχνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Αποφεύγουμε να ρίξουμε νερό εκτός και αν νομίζουμε ότι χρειάζεται άλλο λίγο. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά. 
    Σε 10' ρίχνουμε το αλάτι, το ρύζι (στραγγισμένο από νερό) και λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό ρίχνουμε και το πιπέρι (χωρίς τσιγκουνιές) 
    (Δεν θα βράσει εντελώς γιατί θα ψηθεί στο φούρνο) 

    Τα πιατάκια 

    Χρειάζεται 1 κούπα λάδι, 2 κουταλιές σούπας (ένα για το λάδι και ένα για τη γέμιση), μαχαίρι χωρίς πριονάκια, ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί με ελάχιστη επάλειψη λαδιού. 
    Απλώνουμε το φύλλο και κόβουμε με το μαχαίρι στα 4.
    Το ραντίζουμε με λάδι, παίρνουμε το ένα τέταρτο. 
    Διπλώνουμε τις άκρες ώστε να έχουμε τριπλό φύλλο στη μέση. 
    Ραντίζουμε με λάδι, απλώνουμε αραιά στην περιοχή του τριπλού φύλλο μια κουταλιά γέμιση. 
    Διπλώνουμε τις μακριές πλευρές για να κλείσει σαν σε φάκελο τη γέμιση,τυλίγουμε σε κρουασάν και τοποθετούμε στο ταψί. 
    Όταν τελειώσουν, περνάνε ελαφρά με πινέλο λάδι στο κάθε πιατάκι και ραντίζουμε με νερό. 
    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει καλά!!!!! 
    Συνταγή. Παρασκευή Μανωλά

    ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ
    Η Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα 
    https://www.facebook.com/1721888121433710/posts/2726197281002784/
    Tags:
    ΠΙΤΕΣ ΦΑΓΗΤΑ

    ΦΑΓΗΤΑ

    ΣΤΕΊΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΣΑΣ!

    ΣΤΕΊΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΣΑΣ!
    Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες,κάντε κλικ εδώ

    ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

    Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

    Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
  • ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ

    • Καριοκες νηστίσιμες
      Καριοκες νηστίσιμες
      Καριοκες νηστίσιμες!! Ευκολες και πολύ νόστιμες... ΥΛΙΚΑ. 200 γραμμ ζάχαρη 200 γραμμ νερό 1/4 κ.γ κανέλα 2 κ. σ κακάο 4 κ. σ κονια...
    • Ροξάκια Θεσσαλονίκης
      Ροξάκια Θεσσαλονίκης
      Υλικά ... για τη ζύμη: 1/2 ποτ. γάλα χλιαρό 1/2 ποτ. σπορέλαιο 2 αυγά 2 βανίλιες 1 φακ. μαγιά ξερή 2 κ.γλ. μπέικιν ξύ...
    • Συκώτι με σταφίδες με πιλάφι πλιγούρι φιδε.
      Συκώτι με σταφίδες με πιλάφι πλιγούρι φιδε.
      Helena's Greek cooking Συκώτι με σταφίδες με πιλάφι πλιγούρι φιδε. Υλικά για τι πιλάφι 1 νεροπότηρο πλιγούρι και μισό σπασ...

    ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ

    3/recent-posts

    ΠΟΤΑ

    3/ΠΟΤΑ/post-grid

    ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    5/recent-posts

    Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


    ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    • Καριοκες νηστίσιμες
      Καριοκες νηστίσιμες!! Ευκολες και πολύ νόστιμες... ΥΛΙΚΑ. 200 γραμμ ζάχαρη 200 γραμμ νερό 1/4 κ.γ κανέλα 2 κ. σ κακάο 4 κ. σ κονια...
    • Ροξάκια Θεσσαλονίκης
      Υλικά ... για τη ζύμη: 1/2 ποτ. γάλα χλιαρό 1/2 ποτ. σπορέλαιο 2 αυγά 2 βανίλιες 1 φακ. μαγιά ξερή 2 κ.γλ. μπέικιν ξύ...
    Created By SoraTemplates | Distributed By Blogspot Themes
    Από το Blogger.