ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ
Οι Συνταγές της Κυριακής!
Τι θα χρειαστούμε :
💐ΥΛΙΚΑ💐
4 κούπες αλεύρι
1κουπα χλιαρό γάλα
1 αυγό +1 ασπράδι
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
💐ΕΚΤΈΛΕΣΗ💐
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα τη ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός, και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 5 λεπτά να διογκωθεί το μείγμα, έπειτα βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε να γίνει ενα ζυμάρι.
Μετα την διαδικασία αυτή αφήνουμε να ξεκουραστη η ζύμη για 1 ώρα περίπου.
Οταν ειναι έτοιμη η ζύμη μάς τι χωρίζουμε σε δύο μπάλες (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε αν θέλουμε μικρότερα κρουασανακια περισσότερες μπάλες) και ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλό σχήμα πάχους 5 χιλ.
Κόβουμε την ζύμη σε τρίγωνα βάζουμε 1 κουταλάκι μερεντα (αν προτιμάτε μαρμελάδα) και τυλιγουμε σαν ρολο κάθε τρίγωνο, το τοποθετούμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα κρουασάν σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να φουσκωσουν και να ροδίσουν καλα.
Ξεφουρνιζουμε και τα τρώμε χλιαρά η και κρύα, αφού πασπαλισουμε προαιρετικά με ελάχιστη άχνη.
💐ΥΛΙΚΑ💐
4 κούπες αλεύρι
1κουπα χλιαρό γάλα
1 αυγό +1 ασπράδι
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
💐ΕΚΤΈΛΕΣΗ💐
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα τη ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός, και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 5 λεπτά να διογκωθεί το μείγμα, έπειτα βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε να γίνει ενα ζυμάρι.
Μετα την διαδικασία αυτή αφήνουμε να ξεκουραστη η ζύμη για 1 ώρα περίπου.
Οταν ειναι έτοιμη η ζύμη μάς τι χωρίζουμε σε δύο μπάλες (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε αν θέλουμε μικρότερα κρουασανακια περισσότερες μπάλες) και ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλό σχήμα πάχους 5 χιλ.
Κόβουμε την ζύμη σε τρίγωνα βάζουμε 1 κουταλάκι μερεντα (αν προτιμάτε μαρμελάδα) και τυλιγουμε σαν ρολο κάθε τρίγωνο, το τοποθετούμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα κρουασάν σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να φουσκωσουν και να ροδίσουν καλα.
Ξεφουρνιζουμε και τα τρώμε χλιαρά η και κρύα, αφού πασπαλισουμε προαιρετικά με ελάχιστη άχνη.
ΣΥΝΤΑΓΉ - ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΎΛΟΥ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗ
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΎΛΟΥ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗ
ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η Κυριακή Συμεωνίδου
