Header Ads

Header ADS

Χαλβάς



Υλικά:
1 ποτήρι νερού Ελαιόλαδο (2 δάχτυλα πιο κάτω από γεμάτο)
2 ποτήρια νερού Σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια νερού Ζάχαρη
4 ποτήρια νερού Νερό
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 πορτοκαλόφλουδα
3 κουτ. σουπ. κουκουνάρι
30 τεμ. καρφάκια γαρύφαλλου για διακόσμηση
Ζεσταίνω το Ελαιόλαδο και προσθέτω σε αυτό το κουκουνάρι να σοταριστεί λίγο.
Ρίχνω το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να ροδίσει, περίπου 8΄ λεπτά.
Κατεβάζω από τη φωτιά.
Ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη και μια πορτοκαλόφλουδα μέσα, σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνω στη φωτιά για περίπου 5΄ λεπτά..... ξεσκέπαστο.
Αφαιρώ την πορτοκαλόφλουδα.
Ξανά βάζω την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στην φωτιά και ρίχνω το καυτό σιρόπι στο σιμιγδάλι, με μια κουτάλα, λίγο λίγο ανακατεύοντας.
Προσθέτω, την κανέλα.
Σε χαμηλή φωτιά συνεχίζω το ανακάτεμα για περίπου 7΄ λεπτά ώσπου να δέσει.
Μόλις αρχίσει να κάνει μεγάλες φουσκάλες και να σκάει …κατεβάζω από τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα με πετσέτα και το καπάκι της για 10΄ λεπτά.
Να σταματήσουν οι ατμοί, να μην ξεραθεί από πάνω ο χαλβάς και να δέσει καλά.
Βάζω σε φόρμα και αφήνω τουλάχιστον για 1 ώρα να κρυώσει ο Χαλβάς μου.
Αναποδογυρίζω σε πιατέλα, τον χαλβά, τον πασπαλίζω με μπόλικη κανέλα και τον κεντάω με κουκουνάρι, που το έχω καβουρδίσει λίγο και γαρύφαλλο!!!
Και καλή μας απόλαυση!!!
 Η συνταγη ειναι της   Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία
Από το Blogger.