Header Ads

Header ADS

ΦΡΑΠΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ





Φραπες σπιτικες μου δωσανε και τις εκανα μαρμελάδα
Υλικα
3 φράπες
1,5 κιλά ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Χυμο λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεφλουδιζω τις φράπες και τις βράζω 4 φορές, χυνοντας το νερό ενδιάμεσα, για να ξεπικρισουν.
Τις πολτοποιω βγάζοντας κουκούτσια και σκληρές μεμβράνες.
Ζυγίζω και οσο πολτο πάρω τοση ζάχαρη βάζω.
Αφηνω ολη τη νυχτα να βγαλουν υγρά και την άλλη μέρα βράζω. Μ9λις παρει βράση ριχνω την κανελα και πριν τον τελευταίο βρασμό ριχνω το χυμο λεμονιού.
Στα καυτά βάζα βαζω την καυτή μαρμελάδα και αναποδογυριζω μέχρι να κρυωσουν για να πετύχω την κονσερβοποιηση.
Η συνταγη ειναι της 
Ελευθερία Παππά
Από το Blogger.