Header Ads

Header ADS

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ



ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ
Υλικά συνταγής
1/2 φλιτζάνι λικέρ Κουαντρό
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
90 γρ. βούτυρο λιωμένο
6 αυγά χωρισμένα
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
Γέμιση μόκα
2 κουταλάκια σκόνη στιγμιαίου καφέ
2 κουταλιές ζεστό νερό
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
6 κρόκοι αυγών
Κρέμα βουτύρου σοκολάτας
2 κουταλάκια σκόνη στιγμιαίου καφέ
1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
4 κρόκοι αυγών
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
185 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώστε μια βαθιά στρογγυλή φόρμα 24 εκ. καλύψτε τη βάση με λαδόχαρτο και βουτυρώστε το. Ανακατέψτε σε μικρό μπολ λικέρ και ξύσμα, αφήστε 30΄ και σουρώστε. Κρατήστε χωριστά το ξύσμα. Ανακατέψτε καλά σε μεγάλο μπολ σοκολάτα, βούτυρο και το ξύσμα. Ανακατέψτε μέσα 3 κουταλάκια από το λικέρ, τους κρόκους και το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με το μίξερ σε μικρό μπολ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χτυπήστε μέσα τη ζάχαρη λίγη λίγη ώσπου να διαλυθεί εντελώς. Ανακατέψτε απαλά τη μαρέγκα στο μείγμα σε δύο δόσεις. Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε σε μέτριο φούρνο περίπου 35΄ώσπου να σφίξει. Αφήστε να σταθεί 5΄και βγάλτε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει. Κόψτε το κέικ σε 3 φέτες οριζόντια. Βάλτε 1 φέτα σε πιατέλα, αλείψτε με τη μισή γέμιση και βάλτε τη στο ψυγείο 15΄.Προσθέστε άλλη 1 φέτα, την υπόλοιπη γέμιση και μετά την τρίτη φέτα και βάλτε τις στο ψυγείο 30΄.Καλύψτε την τούρτα με την κρέμα βουτύρου και βάλτε την στο ψυγείο 30΄.
Γέμιση μόκα: Διαλύστε τον καφέ στο νερό, ανακατέψτε μέσα τη σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου, μετά τους κρόκους και μετά 1/3 φλιτζανιού από το λικέρ και βάλτε στο ψυγείο μερικές ώρες να σφίξει.
Κρέμα βουτύρου σοκολάτας: Διαλύστε τον καφέ στο νερό, ανακατέψτε μέσα το υπόλοιπο λικέρ και τη σοκολάτα και ανακατέψτε να γίνει κρέμα. τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μικρό μπολ με το μίξερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Χτυπήστε μέσα το μείγμα σοκολάτας λίγο λίγο και βάλτε στο ψυγείο 10 ΄να δέσει καλά.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΛΑΣΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ
MIRROR GLAZE θέλει θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής
20 ΓΡ ζελατίνη σε σκόνη την οποία βάζουμε σε
120 γρ νερό να φούσκωση
280 γρ γλυκόζη
300 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
300 γρ λευκή σοκολάτα πολύ ψιλοκομμένη
χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας σε πάστα
εκτέλεση
Βάζετε τη ζελατίνη στα 120 γρ νερό κι αφήστε την να φούσκωση
βάλτε σε ευρύχωρη κατσαρόλα την γλυκόζη την ζάχαρη τα 150 γρ νερό κι βάζουμε σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη κι η γλυκόζη .Αφήνομε να σιγοβράζει και μετρήστε με θερμόμετρο να δείξει 103 βαθμούς Κελσίου.
Κατεβάστε από την φωτιά ρίξτε μέσα την ζελατίνη κι ανακατέψτε να λιώσει, ρίξτε το ζαχαρούχο κι ρίξτε όλο αυτό το μείγμα μέσα στην λευκή κουβερτούρα την όποια έχετε βάλει σε μεταλλικό μπολ. Προσθέτετε το χρώμα που θέλετε και αφήσατε πέντε λεπτά το μείγμα. Στην συνέχεια το ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς Κελσίου και το
ρίχνουμε επάνω στο γλυκό μας.
Η συνταγη ειναι της Euridiki Kanatseli
Από το Blogger.