Βάζουμε σε μια λεκάνη το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια ή τη μαστίχα Χίου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ μαζί και το προσθέτουμε λίγο – λίγο στο μείγμα με το βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη. Στο ένα μέρος ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο.
Πλάθουμε τις ζύμες σε κορδόνια ή ανοίγουμε χοντρά φύλλα και φτιάχνουμε πλεξούδες ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε πλέκοντας τα δυο χρώματα ζύμης μεταξύ τους και δημιουργούμε κουλουράκια δίχρωμα.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 12 – 15 λεπτά περίπου.
Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες,κάντε κλικ εδώ