Header Ads

Header ADS

Κουλουράκια με διχρωμία



Υλικά

  • 6 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 και 3/4 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια ή 1 κ.γ. κοφτό σκόνη μαστίχας Χίου
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού κακάο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια λεκάνη το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια ή τη μαστίχα Χίου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

  • Κοσκινίζουμε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ μαζί και το προσθέτουμε λίγο – λίγο στο μείγμα με το βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη. Στο ένα μέρος ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο.

  • Πλάθουμε τις ζύμες σε κορδόνια ή ανοίγουμε χοντρά φύλλα και φτιάχνουμε πλεξούδες ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε πλέκοντας τα δυο χρώματα ζύμης μεταξύ τους και δημιουργούμε κουλουράκια δίχρωμα.


Από το Blogger.