Aτομικές μηλόπιτες με κρέμα σε σφολιάτα
Το πρωί έφτιαξα ατομικές μηλόπιτες με κρέμα σε σφολιάτα....Υπέροχες απλά!!
- 3 μήλα μεσαία
- 4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτήρι γάλα
- λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα στο τέλος
- 4 κ.σ ζάχαρη
- 5 κ.σ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- 1 κουτί σφολιάτας Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας σε ένα κατσαρολάκιι το γάλα, το σιμιγδάλι και την ζάχαρη. Όταν δέσει βάζουμε την βανίλια και την κανέλα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τα μήλα μας που έχουμε κόψει σε κομμάτια Βάζουμε μισό φλιτζάνι νερό, λίγη κανέλλα, 3 με 4 κ.σ. βούτυρο, 3 κ.σ. ζάχαρη και τα μήλα μας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν-καραμελωθούν Ριχνουμε την κρέμα πάνω στην σφολιάτα μας που έχουμε κόψει σε ατομικά κομμάτια, τα καραμελωμένα μήλα μας με το σιροπάκι τους που έδεσε..Τα πατάμε με ενα πηρούνι να σφραγισουν καλά για να μην βγεί το μίγμα μας εξω..Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 30 με 45 λεπτά και όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
- 3 μήλα μεσαία
- 4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτήρι γάλα
- λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα στο τέλος
- 4 κ.σ ζάχαρη
- 5 κ.σ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- 1 κουτί σφολιάτας Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας σε ένα κατσαρολάκιι το γάλα, το σιμιγδάλι και την ζάχαρη. Όταν δέσει βάζουμε την βανίλια και την κανέλα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τα μήλα μας που έχουμε κόψει σε κομμάτια Βάζουμε μισό φλιτζάνι νερό, λίγη κανέλλα, 3 με 4 κ.σ. βούτυρο, 3 κ.σ. ζάχαρη και τα μήλα μας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν-καραμελωθούν Ριχνουμε την κρέμα πάνω στην σφολιάτα μας που έχουμε κόψει σε ατομικά κομμάτια, τα καραμελωμένα μήλα μας με το σιροπάκι τους που έδεσε..Τα πατάμε με ενα πηρούνι να σφραγισουν καλά για να μην βγεί το μίγμα μας εξω..Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 30 με 45 λεπτά και όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
TΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η Ευα Μπετζ
