Header Ads

Header ADS

Κοκορας αλανιαρης κρασατος !



Υλικά: 

Ένα κόκορα κομμένο και πλυμένο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
2-3 γαρίφαλα
2 καρότο κομμένο
Λίγο σελερι
1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
1/2 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
Αλάτι- πιπέρι- ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:

Μαριναρουμε τον κόκορα με τό τζίντζερ τον κουρκουμά , αλάτι,πιπέρι για μισή ώρα περίπου..Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σωταρουμε τον κόκορα από όλες της πλευρές. Ριχνουμε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα εκτός από το κρασί ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και στο τέλος ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.. Προσθέτουμε νερό να σκεπάσει τον κόκορα και σιγοβραζουμε για 1.1/2 της ώρας.. Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει...
Καλή επιτυχία!!
Τη συνταγη μας την εστειλε η  Basiliki Karytinou!!
Από το Blogger.