Κεικ, με ταχινι σοκολατα και χυμο πορτοκαλι,συνταγη Παρλιαρου.
Υλικα:
300 γρ ταχινι με πορτοκαλι( δεν βρηκα και εβαλα μισο σκετο και μισο με σοκολατα)400 γρ χυμο πορτοκαλι
450 γρ αχνη
420 γρ αλευρι( εβαλα φαρινα ,500 γρ)
1 κγ μπεικιν
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κγ κανελα
200 γρ σταγονες κουβερτουρας
50 γρ σουσαμι
50 γρ κρυσταλικη ζαχαρη
Λιγο λαδι
Ταχινι με σοκολατα για επικαλυψη
Εκτελεση:
Σε βαθυ μπωλ ,ριχνω ταχινι,πορτοκαλι χυμο και αχνη και ανακατευω καλα.
Προσθετω ,αλευρι κανελα και μπεικιν και παλι ανακατευω καλα.
Τελος ριχνω σταγονες και ξυσμα.
Τοποθετω λαδοκολα στο ταψι,το αλειφω με λαδι ,και ριχνω το σουσαμι και την κρυστ ζαχαρη.
Ριχνω το μιγμα .Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο,στους 170 για μια ωρα.Οταν κρυωσει το αλειφω με ταχινι.Ηταν λιγο ζεστο οταν το αλειψα ,ελιωσε καλυτερα. Μυρισε ολο το σπιτι.
Εντονη η γευση του ταχινιου και του πορτοκαλιου.Και της σοκολατας βεβαια. Και ειναι λιγο λασπωδες.Για οσους αγαπουν το ταχινι,τελειο.
Τη συνταγη μας την εστειλε η Maria Ntelimara!
