Καρπουζόπιτα της Μήλου..
Υλικά :
1 μεγάλο καρπούζι, μόνο την ψίχα του1 ποτήρι νερού αλεύρι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού μέλι
? φλιτζ τσαγ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. Τσαγ.σουσάμι
και κανέλα όσο σας αρέσει
Εκτελεση
Ανοίγω ένα καρπούζι, το κόβω στη μέση. ( τριζάτο όπως έλεγε η πεθερά μου )
Βγάζω την ψίχα με ένα μαχαίρι ή ένα μεγάλο κουτάλι και το καθαρίζω από τα σπόρια.
Βάζω το καθαρισμένο καρπούζι σε μια λεκάνη και το λιώνω πολύ λίγο, με το χέρι.
Σουρώνω το χυμό σε ένα ποτήρι και το βάζω ψυγείο να το πιώ μετά …..
Προσθέτω τη ζάχαρη, το μέλι, το αλεύρι, και ανακατεύω με το χέρι πολύ λίγο.
Ώσπου να ενωθεί το αλεύρι με το χυμό του καρπουζιού και να γίνει ένας παχύς χυλός.
Ο χυλός πρέπει να έχει κόκκινο ανοιχτό χρώμα και κομμάτια καρπουζιού στο μέγεθος ενός γίγαντα.
Λαδώνω ένα ταψί πολύ καλά δεν το λυπάμαι το λάδι και πασπαλίζω με σουσάμι.
Ρίχνω μέσα το μείγμα και ραντίζω πάλι με λίγο λάδι .
Πασπαλίζω από πάνω με μπόλικο σουσάμι και κανέλα σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170 βαθμούς, βάζω το ταψί και ψήνω τουλάχιστον 1 ώρα.
Πρέπει να ξεροψηθεί καλά η επιφάνεια της Καρπουζόπιτας.
Καλή επιτυχία !!!
Τη συνταγη μας την εστειλε η Καίτη Νίνου!
