Header Ads

Header ADS

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΛΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ...

.
Melanzane alla Parmigiana...............
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ..................
4-5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες του ενός εκατοστού., αλάτι χοντρό για τις μελιτζάνες
300 γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 2 -3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη,
μια κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας,
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο, φύλλα φρέσκου βασιλικού,
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μια πρέζα ζάχαρη, 150 γρ Parmigiano Reggiano, τριμμένο, 7-8 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη,
αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΠΙΑΤΟ.................
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ.............
Επιλέγουμε μελιτζάνες φλάσκες στρογγυλές να μην είναι μακριές....
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες σε πάχος περίπου 1 εκατοστό...............
Μπορούμε να κόψουμε τις μελιτζάνες είτε κατά μήκος είτε κατά πλάτος.....
Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με νερό και χοντρό αλάτι για μια ώρα να φύγει η πικρίλα και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε. σε ελαιόλαδο.........
Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, Εγώ εδώ τις έψησα στο γκριλ του φούρνου....θέλησα να αποφύγω το τηγάνισμα........
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2-3 κ. σ ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη φωτιά....... Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα σοτάρουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν............Αλατίζουμε ελαφρά....... Προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας και αφήνουμε λίγο να ψηθεί και να δώσει άρωμα.....
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες , μια πρέζα ζάχαρη, το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν βράση .....
.Ελέγχουμε το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα αρχίσει να πήζει.....
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και λίγα φύλλα βασιλικού και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη..........
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τη φωτιά.
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΠΥΡΕΞ
Θερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° και περνάμε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ........... Απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος του πυρέξ και στη συνέχεια τοποθετούμε μια στρώση από φέτες μελιτζάνας προσπαθώντας να μην καλύπτουν πλήρως το πυρέξ (να μην καλύπτει η μια φέτα την άλλη) ........... Απλώνουμε ένα στρώμα σάλτσας πάνω στην κάθε φέτα μελιτζάνας , λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ένα μια φέτα μοτσαρέλα ............. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε και 2ο στρώμα από μελιτζάνες , σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και μοτσαρέλα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά ............
Τελειώνουμε μόνο με σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα...........
Ψήνουμε για μισή ώρα με 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.............
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τη συνταγη μας την εστειλε η Marianna Karas..
Από το Blogger.