Header Ads

Header ADS

ΤΑΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ .



Υλικα

Για την ζυμη τάρτας
2 κουπες αλευρι γοχ ( 180 γρ περ)
100 γρ βουτυρο κομενο σε κυβακια
30 γρ ζαχαρη αχνη
1 κοφτη κγ μπεικιν
1 κροκο αυγου
Λιγο νερο

Για την κρεμα

Μια κρεμα γαλακτος 330ml
1 συσκευασια κρεμας τυριου περ 200 γρ
Ενα ζαχαρουχο καραμελωμενο( τα 2/3 χρησιμοποιησα)
100 γρ κουβερτουρα λιωμενη
Λιγο τριμενο μπισκοτο ,αν θελω

Φτιαχνω τη ζυμη

Σε μπολ ριχνω κοσκινισμενα,το αλευρι και την αχνη, το βουτυρο σε κοματια ,τη βανιλια,την μπεικιν και το αυγο και ανακατευω καλα.Αν χρειαστει προσθετω λιγο κρυο νερο( 1-2 κ σ)
Τυλιγω τη ζυμη με μεμβρανη και βαζω στο ψυγειο για πανω απο μιση ωρα
Την βγαζω απο το ψυγειο και την ανοιγω φυλλο αναμεσα σε δυο κοματια λαδοκολας
Στρωνω το φυλλο σε ταρτιερα βουτυρωμενη
Κανω τρυπες στο κεντρο για να μην φουσκωσει και ψηνω για περ μιση ωρα σε προθερμασμενο φουρνο στους 170
Κατοπιν αλειφω την ταρτα με το ασπραδι και ψηνω μεχρι να παρει χρωμα(5-10 λεπτα ακομη)
Γιατην κρεμα
Χτυπαω την κρεμα γαλακτος στο μιξερ,προσθετω το τυρι και τελος το ζαχαρουχο
Ριχνω και την κρυα λιωμενη σοκολατα και ανακατευω καλα
Αφηνω την κρεμα στο ψυγειο να παγωσει
Και μετα την απλωνω στην κρυα ψημενη ζυμη.Εβαλα στη βαση και λιγο τριμενο μπισκοτο
Στολιζω κατα βουληση
Από το Blogger.