Γιουβετσι με κοτοπουλο στην κατσαρολα
Υλικα:
φιλετο κοτοπουλο2 κ.σ βουτυρο
4 κ.σ ελαιολαδο
2 κρεμμυδια
2 σκ. σκορδο
1 πρασινη πιπερια
250 γρ. ωριμες ντοματες
250 γρ. ντοματες κονκασε
200 ml κοκκινο κρασι
300 γρ. κριθαρακι μετριο
ζωμο κοτοπουλου
κεφαλοτυρι
αλατι
πιπερι
Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα με ελαιολαδο θωρακιζουμε καλα το κοτοπουλο απο ολες τις πλευρες μεχρι να παρει χρωμα και αλατοπιπερονουμε.Αφαιρουμε το κοτοπουλο και στην ιδια κατσαρολα προσθετουμε το βουτυρο και σωταρουμε το κρεμμυδι, το σκορδο και την πρασινη πιπερια
προσθετουμε τον πελτε ντοματας, την ντοματα κονκασε και τις φρεσκες ντοματες σε κυβακια.
Σβηνουμε με το κοκκινο κρασι, προσθετουμε το κοτοπουλο με το ζουμι του,το κριθαρακι, το αλατι και το ζωμο κοτοπουλου. Ανακατευουμε.
Χαμηλωνουμε τη φωτια και το αφηνουμε να σιγομαγειρευτει μεχρι να χυλωσει. Οταν ειναι ετοιμο, πασπαλιζουμε με το τριμμενο κεφαλοτυρι και σερβιρουμε
Ειναι απλα τελειο!
Την συνταγη μας την εστειλε ο
Λεωνίδας Πουλιάσης

