Αφρατο αρωματικό κέικ λεμόνι της Αθηνάς!!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
125γρ. βούτυρο
125γρ. ελαιόλαδο
4 αυγά
1/2 φλυτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού
1 φλυτζ. τσαγιού γάλα
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1κγ εκχύλισμα μανίλιας
Για το γλάσο (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 φλυτζ. τσαγιού άχνη ζάχαρη ή όσο χρειαστεί για να γίνει ένα παχύρρευστο γλάσο
Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτω το ελαιόλαδο και μετά ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτω το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι. Χτυπάω για λίγο ακόμη, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα σιλικόνης και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50' - 1 ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει! Αφήνω να κρυώσει καλά το κέικ και ξεφορμάρω.Για το γλάσο ανακατεύω καλά το χυμό λεμονιού με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρω ένα παχύρρευστο γλάσο. Περιχύνω την επιφάνεια και τα πλαϊνά του κέικ με το γλάσο.
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας Tonia Vassilakou !!
