Αρωματική μαρμελάδα ροδάκινο βερίκοκο!!!
Θα χρειαστούμε
1 κιλο βερίκοκα ώριμα1 κιλό ροάκινα ώριμα
1200 γρ ζάχαρη
Χυμός 1 λεμονιού λεμονιού
Πως τη φτιάχνουμέ
Πλένουμε καθαρίζουμε τα φρούτα απο το κουκούτσι τους αλλα οχι τη φλούδα τους.Τα βάζουμε κομμένα σε φαρδιά κατσαρόλα(μπορείτε αν θέλετε να τα πολτοποιήσετε κιόλας) σε στρώσεις,βερίκοκα ροδάκινα ζαχαρη,αφήνουμε 2 ώρες και μετα το 2ωρο χωρις να προσθέσουμε νερό ξεκινάμε να τα βράζουμε.Ξαφρίζουμε λίγο στην αρχή και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Θέλουν πάνω απο μισή ωρα βράσιμο .Βγαζουμε λιγο σε ενα πιατακι και με το κουταλι κανουμε μια αυλακιά πανω στην μαρμελαδα αν απλωσει θελει λιγο ακομα βρασιμο αν στεκεται σημαινει οτι ειναι ετοιμη. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Μοιράζετε τη μαρμελάδα οσο ειναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα. Βαζουμε τα βαζα σε ταψακι να αποστειρωθουν(στο φουρνο με καπακια ανοιχτα για15λεπτα) και ζεστη οπως ειναι γεμιζουμε τα βαζα κλεινουμε και αναποδογυριζουμε.Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας
Θεοδωρα Ρουλα Παπαλιαγκα !!
