ΜΕΡΕΝΤΟΠΙΤΑΚΙΑ!!! ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ!!!
Υπέροχα!!
Ολα με την ιδια ζύμη!!
Τραγανή!!!
Αφράτη!!
Γευστικη!!!
Τέλεια!
Και προπαντός εύκολη!!!
Μπορουμε να κανουμε οτι γεμιση μας αρεσει, με σπανάκι, με μερεντα, με κιμα, πράσο πιτάκια!!
Ολα γίνονται εξαιρετικά!!
Άνοιξη με το χερι, για να κανουμε τα πιτάκια!!
Απο την κ Γωγώ!!
Μείωσα το αυγό!!
Και εβαλα αλευρι ντιγκελ, λευκό και μαύρο μισο - μισο, το αλευρι ντιγκελ ειναι ενα είδος Ζέας, χωρίς γλουτένη!!
Συνήθως το αλευρι ντινκελ βρίσκουμε στα βιολογικά, και στα μεγάλα Σουπερ μάρκετ.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλευρι
250 γρ βουτυρο ( τύπου βιταμ)250 γρ νερο η λιγο περισοτερο
( Το αλευρι ντινκελ πέρνει λιγότερο νερο)
1 αυγό
2 κ σ ζαχαρη
1 κ γ αλατι
1 μαγια
Γεμιση μερεντα
1 κ σ για κάθε πιτάκι
Γεμιση σπανάκι
300 γρ σπανάκι το σωταρουμε με ενα κρεμμυδι ξερο, αλατι, πιπερι, ριγανη, αφηνουμε να κρυωσει, και προσθετουμε 2 κ σ τυρι κρεμα, και φέτα τρίμενη όση μας αρεσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ σε μια λεκάνη κοσκινιζουμε το αλευρι, ριχνουμε το βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομενο κοματια.
Κανουμε μια λακουβιτσα στο κέντρο και ριχνουμε την μαγια, την ζαχαρη, το αλατι περιμετρικά, το αυγό.Αρχίζουμε να ανακατευουμε την ζύμη ρίχνοντας λιγο λιγο το χλιαρό νερο, θελουμε να γινει μια ωραια εύπλαστη ζύμη, όχι σφιχτή.
Αφου ενωθουν καλα ολα τα ΥΛΙΚΑ αφηνουμε στην ακρη να φουσκώσει, να ξεκουραστεί η ζύμη, περιπου 30 λεπτα.
Λόγο του βουτύρου δεν φουσκώνει πολύ, γίνεται ωραια αφράτη.
Οταν ειναι έτοιμη, περνούμε μικρα κοματια και τα ανοιγουμε με το χερι, και βαζουμε γεμιση, 1 κουτάλια μερεντα, η 1 κουτάλια σπανάκι, βαζουμε οτι γεμιση μας αρεσει.
Κλείνουμε τα πιτάκια και ψηνουμε στους 180c βαθμους για 20-25 λεπτα ανάλογα τον φουρνο.
Τη συνταγη μας την εστειλε η Παναγιωτα Μακρη

