Κοτόπουλο με χυλοπίτες
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο 1 1/2 με 2 κιλά, σε μερίδες500 γραμ. χυλοπίτες από τα χεράκια μου
2 ντομάτες τριμμένες
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
1 ξύλο κανέλα
2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω και καθαρίζω το κοτόπουλο από περιττά λίπη και το αφήνω λίγο σε σουρωτήρι να στραγγίξει.Σε ένα ταψί μεγάλο τοποθετώ το κοτόπουλο ρίχνω το λάδι και το πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Ρίχνω και την ντομάτα με το χυμό ντομάτας και ανακατεύω καλά. Συμπληρώνω και 2 ποτήρια με ζεστό νερό και βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθεί το κοτόπουλο. Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο βγάζω από το φούρνο, αδειάζω σε μπολ τα υγρά και μετράω ...Η αναλογία υγρών ...ζυμαρικού είναι 3 προς 1. Μπορεί να χρειάζεται να συμπληρώσω κι άλλο ζεστό νερό. Ξανά βάζω το κοτόπουλο με τις χυλοπίτες πλέον στο φούρνο και αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αφήνω εκτός , να χυλώσουν οι χυλοπίτες και να πιουν τα υγρά .
Σερβίρω το φαγητό, πασπαλίζοντας με τριμμένο κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα πάνω από τις χυλοπίτες …...και το φαΐ απογειώνεται.
Καλή επιτυχία !!!!!
Τη συνταγη μας την εστειλε η Καίτη Νίνου
